Waarom was het zeewier zo slecht in het zoeken?  Omdat het altijd in de knoop zat! Waarom doet zeewier altijd goed in de zoekbalk?  Omdat het altijd de beste surfresultaten levert! Waarom kunnen zeewieren zo goed rekenen?  Omdat ze altijd met de stroom meegaan! Wat zegt een zeewier tegen een vis als het honger heeft? Ik heb zin in een alg-en! Why did the seaweed go to school?  To improve its "algae-bra"! Why do seaweeds never get lost?  Because they always follow the current trends!

Waarom was het zeewier zo slecht in het zoeken?  Omdat het altijd in de knoop zat! Waarom doet zeewier altijd goed in de zoekbalk?  Omdat het altijd de beste surfresultaten levert! Waarom kunnen zeewieren zo goed rekenen?  Omdat ze altijd met de stroom meegaan! Wat zegt een zeewier tegen een vis als het honger heeft? Ik heb zin in een alg-en! Why did the seaweed go to school?  To improve its "algae-bra"! Why do seaweeds never get lost?  Because they always follow the current trends!

24

juni

'25

Orca’s gebruiken zeewier

om elkaar schoon te maken. Onderzoekers in de VS hebben ontdekt dat orka’s elkaar schoonmaken met zeewier. Een bijzondere ontdekking, want tot nu was het onbekend dat zwaardwalvissen ‘gereedschap’ kunnen […]

11

juni

'25

NatureFood

gaat in gesprek met Zeewierwijzer. Vorige week ging Rabia van NatureFood live op Instagram in gesprek met Marieke van Zeewierwijzer om meer te horen over zeewier en het belang voor […]

3

juni

'25

Seaweed 2.0: Today’s Scaling for Tomorrow’s Needs

Zuid-Holland verwelkomt toonaangevende zeewierconferentie Seagriculture EU 2025 Van 17 tot en met 19 juni 2025 is Zuid-Holland het toneel van Seagriculture EU 2025, dé Europese conferentie voor de zeewiersector. Dit […]

3

juni

'25

Gezond groendak:

bacteriën en zeewier geheime recept. Eigenlijk is het wonderlijk dat Innogreen niet eerder een eigen daksubstraat ontwikkelde. Als specialist in onder andere organische meststoffen en bodemverbeteraars lag de stap naar een compleet […]

8

mei

'25

Vegan ijs

op basis van zeewier Vijf studenten agro- en biotechnologie van hogeschool VIVES in België ontwikkelen innovatief vegan ijs op basis van zeewier. Met gebruik van zo min mogelijk bewerkte ingrediënten […]

27

maart

'25

Kan zeewier de verbrandingsmotor redden?

Motor.nl schrijft: We hebben al veel gesproken over waterstof en hoe het potentieel heeft voor massale acceptatie in de nabije toekomst. Maar een andere, vaak over het hoofd geziene alternatieve […]

20

maart

'25

Sea Moss Gel

is het de enorme social media hype waard? Wie in een TikTok-algoritme vol gezondheidsguru’s zit, zal sea moss gel ongetwijfeld kennen. Zoek je de term op, dan vind je talloze video’s waarin […]

18

maart

'25

Flexitariërsparadox:

steeds meer Nederlanders zeggen dat ze minder vlees willen eten, maar tegelijkertijd eten ze amper minder vlees. De Wageningse consumptiesocioloog Hans Dagevos heeft er nog geen sluitende verklaring voor. ‘Voor […]

18

maart

'25

Signature dish

Knolselderij met walnoot & ingelegde palmwier (dulse) uit de keuken van Jakub Blogowski uit restaurant Soixante in Antwerpen. Deze knolselder met walnoot en ingelegde palmwier (Palmaria palmata, dulse) weerspiegelt de […]