Waarom was het zeewier zo slecht in het zoeken?  Omdat het altijd in de knoop zat! Waarom doet zeewier altijd goed in de zoekbalk?  Omdat het altijd de beste surfresultaten levert! Waarom kunnen zeewieren zo goed rekenen?  Omdat ze altijd met de stroom meegaan! Wat zegt een zeewier tegen een vis als het honger heeft? Ik heb zin in een alg-en! Why did the seaweed go to school?  To improve its "algae-bra"! Why do seaweeds never get lost?  Because they always follow the current trends!

Waarom was het zeewier zo slecht in het zoeken?  Omdat het altijd in de knoop zat! Waarom doet zeewier altijd goed in de zoekbalk?  Omdat het altijd de beste surfresultaten levert! Waarom kunnen zeewieren zo goed rekenen?  Omdat ze altijd met de stroom meegaan! Wat zegt een zeewier tegen een vis als het honger heeft? Ik heb zin in een alg-en! Why did the seaweed go to school?  To improve its "algae-bra"! Why do seaweeds never get lost?  Because they always follow the current trends!

Natrium is de basis van alle leven en een onmisbare substantie voor het in stand houden ervan. Men zegt wel eens dat je veertig dagen kunt overleven zonder voedsel, vier dagen zonder water, vier minuten zonder zuurstof, maar zonder natrium nog geen seconde! Zout transporteert elektrische energie en is zo belangrijk dat het endocriene systeem en de daarbij horende organen (epifyse, hypothalamus, schildklier, bijnieren, alvleesklier en de voortplantingsorganen) het gebruiken om met elkaar te communiceren en het benutten voor de handhaving van een optimale gezondheid en balans.
 
Natrium is ook nodig voor de zenuw- en spierwerking, voor de “smering” van het lichaam met afscheidingsvloeistoffen en voor de vertering van voedsel in de maag. Men schat dat we ongeveer twee honderd gram zout in ons lichaam hebben.
 
Zout wordt de “grote zuiveraar” genoemd, de “schenker van leven” en de “beschermer van gezondheid”, en met goede reden. Natrium bevindt zich in je bloed, plasma en lymfe vloeistof, letterlijk in je bloed, zweet en tranen. Zelfs de huid wordt door de antiseptische eigenschappen van natrium beschermd tegen infectie veroorzakende microben.
 
Maar het gemiddelde Westers dieet bevat te veel natrium, dat veelal ongemerkt binnen komt via kant-en-klaar maaltijden, soepen en sauzen. De grootste boosdoeners zijn broodjes, kazen, vlees en vleeswaren en — opvallend — vleesvervangers.
Niet al het zout is hetzelfde: er is aangetoond dat het specifieke natrium in zeewier en (Keltisch) zeezout de bloeddruk op een veilige manier kan verlagen door de spanning in de aderwanden te verlichten. De Japanners weten al eeuwen dat zeewier de bloedcirculatie ondersteunt en versterkt.
 
Als je hunkert naar natrium rijke voeding, zoals chips, eet dan eens zeewier en het hevige verlangen zal verdwijnen. Wanneer je regelmatig zeewier eet, krijg je ruime hoeveelheden complexe zouten binnen en zal gelukkig je verlangen naar zout junk food verminderen. Zeewieren met het hoogste gehalte aan natrium zijn alaria, kelp en rotswier. Spoel zeewier af of week het enkele minuten en gooi het water weg om zo het natriumgehalte te verminderen.

Er zijn talloze tafelzoutvervangers beschikbaar, al dan niet met meer/minder zeewier daaraan toegevoegd.